Persberichten

De EURO 2016, ook voor vrouwen In Bordeaux met Montaigne en Montesquieu

03/03/2016BordeauxFietsen & sport

Gaat je man in Frankrijk voor de Rode Duivels supporteren en de sfeer in de fanzones opsnuiven? Een topmoment voor een citytrip onder vriendinnen … Ontdek onze leukste adressen in Bordeaux.

Niet te missen

De Place de la Bourse en zijn ‘miroir d’eau’

miroir_d_eau.jpgHet is heerlijk wandelen langs de heraangelegde kades van de Garonne. Je kan er o.a. de miroir d’eau (de waterspiegel) ontdekken. Deze waterpartij is ideaal om zich even te verfrissen tijdens een warme zomerdag in de stad. Vanop deze miroir d’eau heeft men ook een prachtig uitzicht op de Place de la Bourse die er tegenover ligt.

Het Grand-Théâtre

grand_theatre.jpgBordeaux kan uitpakken met een prachtig elegant monument, waarschijnlijk één van de mooiste theaterzalen ter wereld uit de 18e eeuw.

De Saint-Andrékathedraal en haar afzonderlijke klokkentoren

cathedrale_saint_andre.jpgKan u bewonderen op de Place Pey Berland. U kan er uw conditie op peil houden (229 treden te beklimmen!) en boven heeft u een panoramisch uitzicht over de stad.

>> http://www.cathedrale-bordeaux.fr/

Lekker eten

Tante Charlotte (7, rue des Bahutiers) is een atypisch restaurant dat u lang zal bijblijven.
Tante Charlotte serveert gerechten uit de jaren 1920 in een typische Franse boudoir-sfeer. Terwijl u wacht op uw eten, dat trouwens 100% bio is en bereid met ‘eerlijke’ producten, kan u even neuzen in een waaier magazines en boeken.
>> Menu’s tussen 25 en 50 euro, reservatie aanbevolen.

Culturele uitstap

cite_du_vin.jpgWord een van de eerste bezoekers van de Cité du Vin, een nieuw emblematisch monument van Bordeaux met een avant-garde architectuur. Het centrum van 14.000 m² opent zijn deuren op 2 juni 2016 en is gewijd aan de wijnteelt en wijnculturen over de hele wereld.
>> www.laciteduvin.com

Shoppen op z’n best

De Rue Sainte-Catherine is een van de langste winkelstraten van Europa. Iedereen komt er aan zijn trekken want men vindt er zowel populaire boetiekjes als prestigieuze winkels met luxemerken. Wat moet u absoluut meenemen naar huis als souvenir van Bordeaux?

  • Cannelé’s, kleine gebakjes van Bordeaux, met een gekarameliseerd korstje en op smaak gebracht met rum en vanille. Om ze te proeven en te kopen kan u naar de Baillardran winkels gaan waar de cannelé’s een echte specialiteit zijn.
        >> www.baillardran.com
  • Wijn natuurlijk! Bordeaux is de wereldhoofdstad van de wijn. In de stad vindt men tal van winkels waar men de beste wijnen kan proeven en kopen, zoals bij Max Bordeaux (14, Cours de l’Intendance).
        >> www.maxbordeaux.com

>> Meer informatie op: www.bordeaux-tourisme.com

FANZONE

In het Stadion van Bordeaux zullen de Rode Duivels hun 2e wedstrijd spelen, tegen Ierland, op zaterdag 18 juni om 15 u. De Place des Quinconces, verfraaid met de kolossale beelden van de in Bordeaux geboren filosofen Montaigne en Montesquieu, is het grootste plein van Europa in een stadscentrum. Daar zullen de wedstrijden worden uitgezonden op een reuzenscherm van 180 m². Bordeaux zal de 2e grootste fanzone van Frankrijk hebben, na Parijs, in termen van onthaalcapaciteit (70.000 personen). Een twintigtal animaties, 8 gratis concerten, 2 pyrotechnische spektakels en shows vóór de wedstrijden staan op het programma.

Hoe er naartoe gaan ?

>> Met Voyages-sncf.com : Reis vanuit Brussel naar het centrum van Bordeaux in 5u30. Voyages-sncf.com is de specialist in hogesnelheidstreinen en het officiële Europese distributiekanaal van de Franse spoorwegen (SNCF). In België kan je reserveren via de mobiele applicatie Voyages-sncf of via de website www.voyages-sncf.com. Reserveer nu al uw tickets voor het EK dat plaatsvindt tussen 10 juni en 10 juli 2016. Voor de scherpste tarieven kan men de online prijzenkalender raadplegen. Brussel-Bordeaux vanaf € 98 heen en terug.

>> Met Air France : In samenwerking met HOP ! biedt Air France vanaf Brussels Airport alle dagen behalve op zaterdag, directe vluchten aan naar Bordeaux vanaf 189€ heen-terug.

>> Met Brussels Airlines : Brussels Airlines vliegt op zeven van de negen speelsteden van de wereldbeker 2016, waaronder Bordeaux. De luchtvaartmaatschappij biedt elke dag meerdere vluchten aan naar Bordeaux vanuit Brussels Airport, vanaf 69€ heen-terug.

>> Fotorechten:
  • Miroir d’eau © Christophe Bouthe
  • Kathedraal Saint-André © Vincent Bengold
  • Cité du vin © Cité du vin XTU

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg