Persberichten

DE EURO 2016 met het gezin De nieuwigheden van de 3 attractieparken in het noorden van Frankrijk

10/11/2015Nord de la FranceNatuur en gezin

Om uw ‘voetbal’-verblijf met het gezin te verlengen, voor of na de wedstrijden van de Rode Duivels, kunt u misschien de nieuwigheden uitproberen van de attractieparken die zich niet ver van de stadions bevinden…

Euro 2016 zal plaatsvinden van 10 juni tot 10 juli 2016 in 9 Franse steden: Rijsel, Lens, Parijs, Lyon, Saint-Etienne, Bordeaux, Toulouse, Marseille en Nice. Dit zijn de nieuwigheden van 3 parken die zich bij Rijsel, Lens en Parijs bevinden.

1. De Discobelix in het Park Asterix, in de omgeving van Rijsel (1.50 u met de auto)

In 2016 biedt het park zijn bezoekers een nieuwe gezinsattractie met de naam Discobelix. Deze draaimolen is van het type Disk'O Coaster: het is een grote draaischijf die heen en weer gaat op rails in W-vorm. De attractie wordt geplaatst in de wijk van het antieke Griekenland, tussen de Donder van Zeus en de Rivier van Elis. Het Park Asterix hoort bij de drie grootste van Frankrijk en telt ieder jaar 1,8 miljoen bezoekers, waarvan ongeveer 4% Belgen.
>> Meer informatie op www.parcasterix.fr

2. Het grootste nettenparcours ter wereld in Parc d’Olhain, bij Lens (20 min. met de auto)

filet_geant.jpgHet Parc d’Olhain, toegespitst op activiteiten in volle natuur, ontvangt jaarlijks bijna 300.000 bezoekers. Het park positioneert zich rond twee thema’s: ‘intense gewaarwordingen’ en ‘onderdompeling in de natuur’, in het kader van duurzame ontwikkeling. Om zich te initiëren, te vervolmaken of zich gewoon te ontspannen, biedt het park verschillende parcours voor MTB, oriëntatie en Nordic walking. Aan activiteiten ontbreekt het niet: minigolf, openluchtzwembad, tennis, avonturenparcours in de bomen… En dan is er ook nog het grootste nettenparcours ter wereld, met loopbruggen, apenbruggen en reuzentrampolines! Er zal een nieuwe camping aangelegd worden voor de supporters van de EURO 2016 en een 4 seizoenen rodelbaan van 650 meter, met een hoogteverschil van 76 meter.
​>> Meer informatie op www.parcdolhain.fr

3. Ecologische activiteiten met de label COP 21 in de Jardin d’Acclimatation van Parijs

atelier_de_jardinage_pour_enfants.jpgIn dit beslissende jaar voor het klimaat is de Jardin d’Acclimatation van Parijs meer dan ooit actief op het gebied van sensibilisering van kinderen voor het milieu. Het park heeft in september zelfs de COP 21 label gekregen. De ‘acclimatisatietuin’, geopend in 1860, is het oudste attractiepark van Frankrijk. Gewone en exotische bomen, een weelderige plantengroei, groentetuinen en een bloemenhorloge vormen het decor voor een hele reeks originele spelletjes: trampolines, vervormende spiegels, plonsbaden, oude kermisspelen, een boerderij met dieren… Tijdens een boottochtje op de rivier kruist men zwanen en eenden. Het hele jaar worden 11 types van ateliers georganiseerd voor kinderen, om hen het belang te laten begrijpen van natuurbescherming: initiatie in het tuinieren, in de geheimen van geneeskrachtige planten, fabricatie van bonbons op basis van bloemen, bio-parfums, verzorging van de dieren op de boerderij…
​>> Meer informatie op www.jardindacclimatation.fr

>> Zie de video gerealiseerd in het kader van de COP 21

>> Fotorechten:
  • Kaart EURO 2016 © UEFA.com
  • Discobelix © Parc Astérix
  • Reuzennet © Parc d’Olhain
  • Tuinatelier voor kinderen © Jardin d’Acclimatation

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg