Persberichten

Behandelingen op maat in uw eigen suite in Pornichet

23/06/2015Val de LoireWellness

Op het einde van de baai van La Baule, op 1 u rijden van Nantes, ligt het Château des Tourelles****, een historische en magische plaats met een rechtstreekse toegang tot de oceaan. Het kasteel is het decor van twee belangrijke innovaties op het gebied van wellness: de Suites RelaisThalasso® en het programma Thalavie®. Hun belangrijkste troef? De doorgedreven personalisering van de behandelingen.

terrasse_avec_vue_sur_l_ocean.jpgHet Château des Tourelles is omringd door een park met eeuwenoude bomen en kijkt uit op de oceaan. Het dateert van de 19e eeuw, maar werd in 2013 volledig gerenoveerd en heeft nu een moderne, verfijnde en gezellige inrichting. In de ruime kamers is de lichtinval opvallend.
Het restaurant Les Tourelles wordt geleid door chef Caroline Dugal en haar echtgenoot Robin, die werkt als chef-patissier. Samen bieden zij een evenwichtige, gezonde en lekkere keuken. Er wordt vooral gewerkt met lokale producten en vis speelt daarin een belangrijke rol.

suite_relais_thalasso.jpgMaar het Château des Tourelles is in de eerste plaats een tempel van de thalassotherapie. Alle behandelingen gebeuren in een speciale private ruimte: dat is het principe van de Suite Relais thalasso®. Dezelfde therapeut begeleidt de kuurgast tijdens het hele programma op één plaats, weg van alle drukte. Hij bouwt een constructieve dialoog op waaruit hyper-gepersonaliseerde behandelingen volgen. Er is dus geen planning nodig, geen wachttijden in de gangen en het is ook niet nodig om zich tussen de behandelingen telkens weer aan te kleden. Het comfort is optimaal.

Het programma Thalavie ®, om te bouwen aan een gezonde toekomst

aquagym.jpgHet verblijf van een week is opgebouwd rond vier thema’s en beoogt een volledige conditieverbetering:

  • Ten volle profiteren van de weldadige mariene invloeden – Na een vragenlijst rond de gezondheid worden 15 behandelingen op maat in een Suite RelaisThalasso® geprogrammeerd, in functie van het profiel van de kuurgast.
  • Beter maar tegelijk ook lekker eten – Individuele consultaties met een diëtiste en kleine gerechten die de voedingsadviezen koppelen aan het talent van de chef, om zo een voedingsevenwicht te vinden.
  • Beter bewegen en meer vitaliteit krijgen – Originele activiteiten omkaderd door een sportcoach om nieuwe energie te tanken: wandelen, aqua-posturologie, aqua-stretchen, zuurstofoefeningen…
  • Beter slapen en in goede conditie verkeren – Dankzij een methode die sofrologie en ademhalingsoefeningen omvat, maar ook modelages, kruidenthee en relaxerende badkristallen, bekomt men opnieuw een herstellende slaap.

Cultuur, sport of shopping na het kuren

Na de behandelingen zijn wandelingen langs de prachtige zeeboulevard niet te missen in Pornichet. Het strand vormt samen met dat van La Baule en Le Pouliguen een aaneenschakeling van zand, zee en groen en het geniet de reputatie één van de mooiste van Europa te zijn.
De badplaats valt in de smaak vanwege haar bijzondere winkels, haar casino, haar terrassen en haar restaurants, maar ook voor haar sportactiviteiten zoals zeilen, golf, tennis, paardrijden of fietsen.
In de omgeving ontdekt men Guérande, een mooie versterkte stad die bekend staat voor zijn zoutpannen. Op een steenworp kan het Nationaal Park van Brière bezoekers charmeren met zijn moerassen en typische strodaken. Men kan zijn verblijf ook aanvullen met een bezoek aan het aquarium van Le Croisic, de scheepswerven van Saint-Nazaire of het bos van Escoublac.

>> Meer informatie over:

>> Pornichet ligt op 7.45 u tijden met de auto van Brussel.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg