Persberichten

Air Corsica verbindt Luik met het ‘Ile de beauté’

27/06/2014CorsePraktische info

Voor zijn lente-en zomerprogramma 2014, maakt Air Corsica voor het eerst in zijn geschiedenis verbindingen met België. De regionale luchtvaartmaatschappij heeft zich sinds 5 april 2014 gevestigd in Luik en biedt bijna 30.000 zetels aan. Dat wil zeggen twee rechtstreekse vluchten met een Airbus A320 naar Ajaccio en Bastia, op nauwelijks anderhalf uur vliegen.

Air Corsica is al bijna 25 jaar leader in luchttransport op Corsica en vliegt alle weekends op de grote Europese metropool, met in juli en augustus nog eens 4 retourvluchten per week die vertrekken op de luchthavens van het eiland.

België is een van de eerste internationale markten voor het ‘Ile de beauté’. Een gedurfde en vernieuwende keuze voor de luchtvaartmaatschappij die geconfronteerd wordt met een sterke vraag van de toerismeprofessionals uit Luik en omstreken.

Liège Airport, een belangrijke economische speler in de streek, was de initiatiefnemer van het project en komt daarmee tegemoet aan de verwachtingen van de Luikenaars en de hele grensoverschrijdende regio. “Corsica is een van de favoriete bestemmingen van de Belgen. De ligging van onze luchthaven laat ons toe ook Nederlandse en Duitse reizigers aan te trekken”, verklaart Frédéric Heselmans, Marketing & Business Development Manager van Liège Airport.

Reispakketten aan zeer lage prijzen

De twee nieuwe rechtstreekse vluchten tussen Luik en Corsica laten toe om het ‘Ile de beauté’ te bezoeken aan een uitzonderlijk tarief: € 69 voor de heenreis. Een aantrekkelijke prijs met volgende gratis diensten inbegrepen: 1 bagage van 23 kg in het laadruim, 1 handbagage tot 12 kg, prioritaire boarding en keuze van zetel. Voegen we daar nog aan toe dat er geen bankkosten zijn op de website www.aircorsica.com.

Air Corsica Voyages, het filiaal (touroperator) van Air Corsica, biedt voordeelpakketten met verblijven in de mooiste hotels van Corsica. Het partnerschap met de Gîtes de France biedt de mogelijkheid te genieten van de formule ‘Vlucht + Gite’. Wat de aanbieding Drive Plus betreft, dat is het meest competitieve ‘vlucht + huurwagen’ arrangement op de markt.

Er openen zich dus nieuwe reisperspectieven voor de Walen en de mensen uit de grensstreek, maar ook voor Corsicanen die België willen bezoeken. Twee nieuwe vluchten van nauwelijks anderhalf uur vanuit Luik, brengen u naar ‘het eiland van de schoonheid’. Een bestemming die voortaan eenvoudig bereikbaar is voor iedereen…

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg