Persberichten

6 leuke dingen om te doen in de lente

03/02/2017FrankrijkNatuur en gezin

Maart nadert met rasse schreden en het lentegevoel begint dus soms toch alweer te kriebelen. Zin om in Frankrijk te gaan genieten van de frisse voorjaarslucht? Met de volgende 6 uitstappen wijk je eens af van de platgetreden paden.

De benen strekken in Sologne

Meer en meer mensen zijn op zoek naar de ideale plek om ongestoord van de natuur en het landschap te kunnen genieten. Sologne, in de regio Centre-Val de Loire, is daarvoor uitstekend geschikt. Het natuurgebied voorziet vele wandelingen door de bossen en langs de oevers van de talrijke meren. Wie het graag wat specialer wil, kan met de organisatie ‘Walk in Sologne’ zelfs gaan wandelen in de meren! Ook op het vlak van logeeradressen is er voor elk wat wils. Slapen met zicht op de sterrenhemel in Domaine de la Crapaudine of in een prachtige boomhut van Les Cabanes de Chanteclair: het is allemaal mogelijk in het regionaal park van Brenne.

Meer info:

Zelf cosmetica maken in Verrières-en-Forez

Van gezichtsmaskers en lippenbalsems tot deodorant en eau de toilette: tijdens een workshop bij Abiessences in Verrières-en-Forez (regio Auvergne-Rhône-Alpes) kan je het allemaal zelf leren maken. Eerst geven de aromatherapeuten je uitleg over de verschillende ingrediënten, daarna ga je zelf aan de slag en maak je met etherische oliën en plantenoliën vijf cosmeticaproducten die geschikt zijn voor jouw huidstype. Leuk om te doen, helemaal vrij van chemische stoffen en democratisch geprijsd! De workshop gaat meerdere keren per maand door van 14u tot 16u30 en kost € 20 per persoon. Ga stralend de lente tegemoet!

Meer info:

Varen op het Canal du Midi

Je hebt niet altijd een vaarbewijs of –ervaring nodig om kapitein van je eigen schip te zijn. In Zuid-Frankrijk kan je namelijk ook zonder een vaarbewijs een boot huren, al voorzien de verhuurmaatschappijen uiteraard wel een korte opleiding ter plaatse voor je vertrekt. Het prachtige Canal du Midi, UNESCO-werelderfgoed, is eenvoudig te bevaren en uitstekend geschikt voor beginners. Het kanaal loopt van Sète via de middeleeuwse stad Carcassonne naar Toulouse, met onderweg zonovergoten wijngaarden, allerlei pittoreske dorpjes en het wereldberoemde sluizencomplex van Fonséranes. Bombardeer jezelf in 2017 tot kapitein-voor-een-week, kies zelf waar en wanneer je stopt en geniet van de prachtige natuurlijke omgeving.

Meer info:

Koken met bloemen in Brantes

Wat symboliseert de lente beter dan bloemen op je bord? In Vaucluse kan je in het dorpje Brantes – dat een schitterend uitzicht op de Mont Ventoux biedt – samen met een etnobotanicus op pad gaan om eetbare planten en bloemen te zoeken en te plukken. Onder begeleiding van een ervaren kokkin maak je met de oogst van de dag en lokale seizoensproducten vervolgens een heerlijke maaltijd klaar. De bereide gerechten worden telkens gezellig samen opgegeten en vormen niet alleen een streling voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen... De 4-uur durende workshop loopt van april tot eind oktober elke donderdag om 16u en zaterdag om 10u en kost € 45 per persoon.

Meer info:

Met de elektrische step in Lozère

Wie mountainbiken te gevaarlijk, fietsen te vermoeiend en wandelen te saai vindt, moet zeker eens een tochtje met een elektrische terreinstep maken. Het is een ideale manier om op snelle, veilige en leuke wijze de natuur te verkennen. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen zonder problemen met de elektrische step gaan toeren. In Lozère in de regio Occitanie zijn ze alvast fan van deze activiteit. Trotti-Rondin voorziet begeleide tochten voor het hele gezin aan het meer van Naussac. De organisatie Nature Cevennes zorgt met hun routes voor wat meer spanning. Echte durvers kunnen met hen zelfs een gedeelte van de Mont Aigoual afdalen!

Meer info:

Op ballonvaart in de Vogezen

Met een luchtballon opstijgen is altijd een ongelooflijke ervaring, maar als die ook nog eens over een adembenemend landschap vliegt, wordt de belevenis nog specialer. Avontuurlijke types kunnen met Aérovision vanuit Colmar een ballonvaart maken over het imposante Vogezenmassief. De luchtballon vliegt niet alleen over de toppen van de Vogezen, maar ook over de wijngaarden en de vlakte van de Elzas. Eens terug op vaste grond wordt nog een lekker hapje en een glaasje Crémant d’Alsace, een streekwijn, aangeboden. De ballonvaarten duren 4 à 5 uur – waarvan 1 à 2 uur in de lucht – en kosten € 260 per persoon.

Meer info:

www.aerovision-montgolfiere.com

Fotocredits:
  • Route des Etangs © David Templier
  • Canal du Midi © Le Boat
  • Assiette été © Les Avonturières du Goût
  • Trottinette tout terrain © Nature Cévennes
  • Aérovision © Aérovision

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg