Persberichten

Fêtes des lumières de Lyon

5 events waar kerst een sprookje is

30/10/2018FrankrijkPraktische info

Wil je deze winter eens wat anders dan een traditionele kerstmarkt? Dat komt goed uit! Frankrijk is een schatkist vol events met lekkers en stralende kerstlichtjes, om helemaal in een magische kerststemming te komen.

Unieke kerstballen in Lorraine

Wie kerst doorbrengt in Meisenthal, een dorpje in Lotharingen, ontdekt de glaskunst waar het dorpje al 160 jaar voor bekendstaat. Het hele seizoen lang kun je met eigen ogen de glasblazers aan het werk zien en tussen de kunststukken van meesterglasblazer Emile Gallé kuieren, afkomstig uit de rijke collectie art-nouveauglas van het CIAV. Het hoogtepunt is de onthulling van de langverwachte unieke editie van 2018 van Meisenthals kerstbal, waaraan zes maand in het grootste geheim gewerkt is.

ciav_meisenthal

De tuinen van Wesserling in Elzas: de tovenaar van Oz achterna

Een flonkerende winteravond lang beleef je in de statige tuinen van Wesserling in de Elzas de avonturen van Dorothy in het Land van Oz en ontdek je bij kaars- en lantaarnlicht de vele malle, maar hartveroverende personages. Een tocht vol verrassingen die je afsluit met een lekker glas glühwein (of appelsap voor de kleintjes).

Wesserling

Feestelijk smullen in het kasteel van Azay-le-Rideau in Centre-Val de Loire

In het kasteel van Azay-le-Rideau kan je in elke kamer proeven van heerlijke lekkernijen in een warme kerstsfeer. Van de verfijnde tafels uit een andere eeuw op het gelijkvloers en het delicate porselein en aardewerk tot kinderlijk geluk op de zolder: maak een prachtige wandeling door het sprookjesachtige decor van het kasteel van de Loire. Leer daarnaast tijdens een heerlijk bezoek over de geheimen van chocolade in Frankrijk of de feestmalen uit de renaissance. Smakelijk!

Azay-le-rideau

Lyon overrompeld door kerstlichtjes

Ieder jaar zijn in Lyon ontwerpers, belichtingstechnici, grafici en andere kunstenaars in de weer om je een stralend schouwspel te bieden, één van de mooiste in Frankrijk. Vier nachten lang baadt de hele stad in het licht, van de Saint-Jean kathedraal tot de traditionele kaarsjes op alle vensterbanken in Lyon. Een sprookje!

Lyon Lumières

Les Habits de Lumière, lichtfeest in Epernay

Breng een bontgekleurd weekend door in Epernay (Champagne), om van het leven te genieten zoals ze dat in de Champagnestreek doen. Optochten, videomapping, muzikale animatie, vuurwerk, wijnkelderbezoeken, champagnebars … Ook dit jaar wordt het een fantastisch spektakel. En voor de editie van 2018 zullen langs de Avenue de Champagne fabelachtige “machines” rondlopen, zoals Jules Vernes ze zou bedenken. Een leuke manier om het gastronomische erfgoed van deze regio alle eer aan te doen.

Habits de Lumière Epernay

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg